تماس با مطب

6436 3344 054

آدرس مطب

زاهدان، خیابان مدرس

عوارض-جراحی-اسکولیوز

جراحی اسکولیوز (انحراف ستون فقرات) چه عوارضی دارد؟

آنچه در این مطلب می خوانید:
عوارض-جراحی-اسکولیوز

جراحی فیوژن ستون فقرات یا عمل جراحی اسکولیوز در زاهدان برای بیمارانی توصیه می شود که انحراف ستون فقرات آنها بیش از 40 درجه است. این جراحی بزرگی است که بعد از انجام آن بیمار عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدت زیادی را تجربه می کند.
در این مقاله همراه دکتر جمال الدین اسدی، تنها فوق تخصص جراحی ستون فقرات در سیستان و بلوچستان باشید تا شما را با خطرات عمل جراحی برای اسکولیوز آشنا کنند. برای دسترسی سریع به تیترهای این مقاله می توانید از فهرست ابتدای مقاله استفاده کنید.

عوارض عمل جراحی اسکولیوز

به گفته دکتر اسدی، عوارض جراحی انحراف ستون فقرات بسته به نوع عمل جراحی (عمل باز یا بسته) شامل موارد زیر است:

درد: شایع ترین عوارض جراحی اسکولیوز است. 41 درصد از بیماران مدعی هستند که درد آنها بعد از عمل کاهش نمی یابد. این مشکل در بین افراد لاغر بیشتر دیده می شود.

عفونت: مانند هر جراحی دیگری، عفونت هم می تواند بخشی از عوارض جراحی اسکولیوز باشد. حتی عفونتهای این جراحی ممکن است از نوع تاخیری باشند و بیش از 2 سال بعد از عمل و حتی تا 8 سال بعد از عمل رخ دهد. 4.7 درصد از کسانی که عمل جراحی اسکولیوز را انجام می دهند، دچار عفونت تاخیری هستند.

آسیب عصبی: آسیبهای عصبی بعد از عمل نادرند و ممکن است به صورت جزئی یا شدید باشند. با این حال اگر چنین آسیبهایی رخ دهند جزء عوارض جانبی جدی بعد از عمل اسکولیوز به شمار می روند.

کاهش عملکرد طبیعی ستون فقرات: به گفته برخی منابع دامنه حرکتی طبیعی ستون فقرات بعد از عمل به طور خفیف تا شدید کاهش پیدا می کند. این عارضه آزار دهنده و متاسفانه دائمی است.

پیشرفت انحنا و افزایش بدشکلی: هدف اولیه جراحی اسکولیوز جلوگیری از بیشتر شدن شدت انحنای ستون فقرات است. اما حتی بعد از جراحی هم احتمال دارد ستون فقرات بیشتر دچار انحنا شود یا بالا تنه فرد مثل قفسه سینه فرم بدی پیدا کند.

مشکلات مربوط به ایمپلنت: شکستن یا خوردگی میله کار گذاشته شده (ایمپلنت) یا بروز واکنش آلرژیک به مواد داخل ایمپلنت ها هم از جمله عوارض جراحی اسکولیوز است.

اختلال در سلامت روانی: بعد از جراحی بیماران به دلیل کاهش تحرکی که در ستون فقرات خود تجربه می کنند، به طور موقت یا دائمی دچار افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های روحی می شوند. برای پیشگیری از ایجاد این اختلال می توانید برخی تمرینات فیزیوتراپی را زیر نظر پزشک انجام دهید. با این حال دانستن این نکته ضروری است که انجام ورزشهای مضر برای اسکولیوز در نتیجه عمل، تاثیر منفی می گذارد.

پاراپلزی: فلج شدن و از بین رفتن حس و حرکت پاها از جمله عوارض نگران کننده بعد از جراحی اسکولیوز است. البته این عارضه شایع نیست ولی از عوارض خطرناک بعد از این جراحی به حساب می آید.

توجه داشته باشید که شدت و نوع این عوارض از فردی به فرد دیگر متفاوت است و همه به طور یکسان آنها را تجربه نمی کنند.

همچنین درد و از دست دادن انعطاف پذیری ستون فقرات از شایعترین عوارض بلند مدت عمل همجوشی یا فیوژن ستون فقرات (عمل اسکولیوز) است.

بیشتر بخوانید: جراحی تومور نخاعی

قبل-و-بعد-از-عمل-اسکولیوز

برای عمل انحراف ستون فقرات در زاهدان شما هم می توانید از تخصص دکتر جمال الدین اسدی، تنها فوق تخصص جراحی ستون فقرات در سیستان و بلوچستان، در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره 05433446436 تماس بگیرید.

سایر عوارض جراحی انحراف ستون فقرات

  • خونریزی بیش از حد
  • لخته شدن خون
  • عدم همجوشی یا پیوند استخوانهای ستون فقرات
  • نشت مایعات مغزی نخاعی
  • نیاز به جراحی مجدد
  • فشرده شدن ریشه های عصبی توسط ایمپلنت

چه زمانی نیاز به جراحی مجدد دارید

بروز عوارض طولانی مدت و درد بعد از عمل از عواملی هستند که باعث می شوند بیمار دوباره تحت عمل جراحی اسکولیوز قرار بگیرد. عوارض بلند مدت بعد از ماهها تا سالها ایجاد شده و عبارتند از:

  • پیشرفت انحنای پس از جراحی
  • افزایش بدشکلی ساژیتال و بالاتنه
  • فروپاشی عاطفی
  • خونریزی گوارشی
  • مننژیت راجعه
  • نارسایی کلیه به دلیل فشرده شدن
  • کوری ناشی از انسداد شریان مرکزی شبکیه
  • استفراغ مزمن
  • آسیب ریشه عصبی و دژنراسیون دیسک ستون مهره ها در اثر فشرده شدن
  • کاهش قدرت ستون فقرات
  • کشیدگی و درد عضلات اطراف ناحیه جراحی
  • افزایش کمر درد
  • آسیب پذیر شدن ستون فقرات نسبت به خطراتی مثل ضربه، …

در واقع این عوارض نتیجه عمل قبلی را از بین می برند و بیمار مجبور به جراحی دوباره است. هموطنان سیستانی یا استانهای همجوار می توانند انواع عمل جراحی ستون فقرات را در زاهدان توسط دکتر اسدی انجام دهند.

بیشتر بخوانید: جراحی لیزری ستون فقرات

برای عمل انحراف ستون فقرات در زاهدان شما هم می توانید از تخصص دکتر جمال الدین اسدی، تنها فوق تخصص جراحی ستون فقرات در سیستان و بلوچستان، در این زمینه بهره مند شوید. جهت رزرو نوبت با شماره 05433446436 تماس بگیرید.

جمع بندی نهایی

عمل اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات برای اصلاح کجی ستون فقرات و بدشکلی آن انجام می شود. این جراحی با عوارض کوتاه مدت و بلند مدت زیادی همراه است.

هر چند درصد موفقیت جراحی اسکولیوز بالا نیست اما جراحان از این روش برای درمان انحرافات بالای 40 درجه ستون مهره ها استفاده می کنند. بعد از این عمل احتمال تشدید انحنای ستون فقرات و درد بعد از جراحی وجود دارد و در چنین مواردی بیمار لازم است دوباره عمل جراحی را تکرار کند.

سوالات متداول

در اینجا می توانید پاسخ به رایجترین سوالات در مورد عوارض بعد از عمل انحرافات ستون فقرات را بخوانید:

آیا عمل اسکولیوز خطرناک است؟

به نقل از منابع معتبر مرگ می تواند از عوارض جراحی انحراف ستون فقرات باشد اما درصد احتمال آن کمتر 1 درصد است.

چه عواملی روی موفقیت جراحی اسکولیوز موثر هستند؟

عواملی مانند سن بیمار، سلامت کلی، شدت اسکولیوز، نوع انحنا، محل و تعداد مهره هایی که دچار انحراف شده اند، مهارت جراح و شدت عوارض بعد از عمل روی موفقیت این جراحی تاثیر می گذارند. اما احتمال اینکه این موفقیت بعد از 1 تا 10 سال از بین برود زیاد است.

مدت زمان بهبودی بعد از عمل اسکولیوز چقدر است؟

بهبودی بعد از عمل اسکولیوز معمولا 3 تا 6 ماه طول می کشد اما برخی عوارض عمل مثل درد و جای اسکارها همچنان باقی می ماند.

نرخ زنده ماندن بعد از جراحی اسکولیوز چقدر است؟

میزان مرگ و میر برای بیماران سالم زیر 1٪ است. ولی حتی در موارد موفق هم حدود نیمی از بیماران بعد از فیوژن ستون فقرات عوارض طولانی مدتی را تجربه می‌کنند که 40 درصد از آنها ممکن است در اثر ناتوانی های شدید با خطر مرگ مواجه شوند.

اگر شما هم سوالی درباره خطرات جراحی انحراف ستون فقرات دارید در بخش نظرات می توانید از ما بپرسید.

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
جدیدترین مطالب
خدمات ما
اطلاعات تماس
تلفن مطب

054-3344-6436

آدرس مطب

زاهدان، خیابان مدرس، جنب مرکز طب تصویری، ساختمان ایران، طبقه همکف

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *