تماس با مطب

6436 3344 054

آدرس مطب

زاهدان، خیابان مدرس

کنترل-درد-بدون-جراحی

جدیدترین روشهای کنترل درد بدون جراحی

آنچه در این مطلب می خوانید:
کنترل-درد-بدون-جراحی

یکی از عوارض آزاردهنده ی بسیاری از اختلالات مغزی و نخاعی، دردهای مزمن هستند. در موارد زیادی مثل فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی، عمل های جراحی با هدف برداشتن فشار از روی عصبها جهت کاهش درد بیمار انجام می شوند.
اگر شما هم از دردهای عصبی (نوروپاتیک) گردن یا کمر رنج می برید و نمی خواهید یا نمی توانید جراحی کنید، ما در این مقاله شما را با روشهای غیرجراحی برای کاهش درد آشنا می کنیم.
در این مقاله همراه دکتر جمال الدین اسدی، جراح و فوق تخصص مغز، اعصاب و ستون فقرات باشید تا شما را با جدیدترین روشهای کنترل دردهای مزمن بدون عمل جراحی آشنا کنند. برای دسترسی سریعتر به تیترهای این مقاله می توانید از فهرست بالا استفاده کنید.

انواع روشهای غیرجراحی کنترل درد

به گفته دکتر اسدی، در بهترین کلینیکهای مغز و اعصاب زاهدان، بیماران می توانند از روشهای زیر برای درمان درد بدون جراحی استفاده کنند:

درمانهای دارویی مدرن

امروزه داروهایی وجود دارند که برای درمان دردهای نوروپاتیک بسیار موثر هستند. برخی از این داروها عبارتند از:

  • کتامین و لیدوکائین وریدی برای دردهای نوروپاتیک مقاوم پس از آسیبهای نخاعی یا سکته مغزی
  • داروهای ضدافسردگی و ضدتشنج مثل دولوکستین، گاباپنتین و پره‌گابالین برای درمان نوروپاتی محیطی و دردهای مرکزی پس از سکته

این داروها سریع اثر می کنند و مناسب دردهای شدیدی هستند که با مسکن های رایج نمی توان آنها را کاهش داد.

روشهای تحریک عصبی (نورومدولاسیون)

روشهای تحریک عصبی به دو دسته کلی تحریک مغزی و تحریک نخاعی تقسیم می شوند. این روشها بدون نیاز به دارو دردهای مزمن را به طور قابل توجهی کاهش می دهند.

تحریک نخاعی (SCS)

در این روش یک الکترود در فضای اپیدورال کاشته می شود که با ارسال سیگنالهای الکتریکی آن به نخاع، انتقال درد به مغز کاهش می یابد.

متخصصان از این روش برای درمان سندروم درد بعد از جراحی ستون فقرات (FBSS)، دردهای مزمن سیاتیک و سایر دردهای نوروپاتیک استفاده می کنند.

کنترل-درد-با-تحریک-نخاعی

تحریک مغز

تحریک مغز جایگزین خوبی برای جراحی در بیماران با ریسک بالا و کسانی است که دردهای مقاوم به دارو دارند. تحریک مغز به یکی از دو روش زیر انجام می شود:

  • تحریک MCS یا قشر حرکتی مغز از طریق الکترودهای کاشتنی
  • تحریک DBS یا تحریک عمقی ساختارهای مغزی مانند تالاموس

روش تحریک مغز در درمان درد مرکزی ناشی از سکته یا آسیب نخاعی کاربرد دارد.

تحریک مغناطیسی مغز برای دردهای مزمن (TMS)

تحریک مغناطیسی مغز یک روش غیرتهاجمی  یا غیرجراحی است که در آن با ایجاد پالسهای مغناطیسی، فعالیت نورونهای مغز تنظیم می شود. متخصصان مغز و اعصاب در زاهدان از این روش برای درمان درد مرکزی و میگرن مزمن استفاده می کنند. درمان با این روش نیازمند جلسات متعدد و هزینه های بالا است.

کنترل-درد-با-تحریک-مغناطیسی-مغز

تحریک الکتریکی پوست (TENS)

در این روش تحریک عصب از راه پوست و با استفاده از دستگاههای الکترونیکی کوچک انجام می شود. تحریک الکتریکی پوست یکی از روشهای کم‌عارضه برای کاهش درد نورولوژیک است که در منزل هم می توانید از این دستگاه های کوچک استفاده کنید.

متخصصان مغز و اعصاب از این روش برای درمان دردهای عضلانی و نوروپاتی خفیف استفاده می کنند. بنابراین استفاده از این روش برای درمان دردهای شدید یا مرکزی چندان موثر نیست.

کنترل-درد-با-TENS

برای درمان درد کمر و گردن بدون جراحی در زاهدان شما هم می توانید از تخصص دکتر جمال الدین اسدی، فوق تخصص مغز و اعصاب و تنها فلوشیپ جراحی ستون فقرات در جنوب شرق کشور، بهره مند شوید. برای رزرو نوبت با شماره 05433446436 تماس بگیرید.

نوروفیدبک برای درد

نوروفیدبک یک روش درمانی است که در آن مغز برای تغییر الگوهای الکتریکی مرتبط با درد آموزش می بیند. این روش بدون عارضه است و معمولاً برای درمان درد مزمن، فیبرومیالژیا و سندروم درد مرکزی به کار می رود.

تزریقهای تخصصی تحت هدایت تصویربرداری

یکی از بهترین روشهای درمان بدون جراحی درد، تزریق داروهای ضدالتهاب به نواحی مثل ریشه های عصبی یا فضای دور نخاع (اپیدورال) است.

این تزریقات تحت هدایت دقیق دستگاه های تصویربرداری مثل فلوروسکوپی،سونوگرافی یا سی تی اسکن انجام می شود. در ادامه این مطلب با این روشها هر چه بیشتر آشنا می شویم.

روشهای نوین درمان درد در زاهدان

به گفته دکتر اسدی، در کلینیک های درد در کنار جراحی اعصاب از روشهای غیرجراحی زیر برای کاهش دردهای مزمن بیماران استفاده می کنند. این روشها جدید هستند و تاثیر زیادی در کاهش درد بیمار دارند:

تزریق اپیدورال

در این روش داروی ضدالتهاب که معمولاً حاوی کورتیکواستروئید و بیحسی موضعی است به فضای اپیدورال (فضای دور نخاع) یا اطراف ریشه های عصبی تزریق می شود. درمان با این روش سرپایی است و به سرعت التهاب و درد بیمار را کاهش و عملکرد حرکتی او را بهبود می دهد.

کاربردها:

متخصصان مغز و اعصاب از تزریق اپیدورال (Epidural Injections) برای درمان دردهای نورولوژیک کمر یا گردن، درد سیاتیک ناشی از فتق دیسک کمر یا تنگی کانال نخاعی و یا تسکین درد کمر پس از جراحی ستون فقرات استفاده می کنند.

البته درمان درد با این روش موقتی است و حداکثر 3 بار در سال می توانید آن را انجام دهید.

کنترل-درد-با-تزریق-اپیدورال

تزریق داخل مفصل فاسِت

مفاصل فاست در ستون فقرات نقش مهمی در حرکت مهره ها بر عهده دارند و هر مهره را به مهره بالایی و پایینی خود متصل می کنند. متخصصان ستون فقرات با تزریق داروی ضدالتهاب به این ناحیه درد بیمار را تسکین می دهند.

کاربردها:

از تزریق داخل مفصل فاست (Facet Joint Injections) برای کاهش دردهای مکانیکی مزمن کمر یا گردن که معمولاً در اثر آرتروز، فشار مکانیکی یا تروما ایجاد شده اند، استفاده می شود.

همچنین این روش می تواند به تشخیص دقیق منبع درد کمک کند که آیا منشا درد بیمار مفصل فاست هست یا نه. نتایج درمان با تزریق داخل مفصل فاست موقتی است و یک درمان دائمی به حساب نمی آید.

کنترل-درد-با-تزریق-داخل-مفصل-فاست

تزریق در اطراف اعصاب محیطی

در این روش، متخصص و جراح ستون فقرات، داروهای بیحسی و گاهی کورتیکواستروئید را اطراف اعصاب محیطی تزریق می کند تا مسیر درد را مسدود کند و جلوی انتقال پیام درد به مغز را بگیرد. تزریق اطراف اعصاب محیطی حساس است و نیاز به دقت بالایی در هدایت سونوگرافی یا فلوروسکوپی دارد.

تأثیر بلوک عصبی برای دردهای مزمن سریع و هدفمند است و گاهی برای طولانی تر شدن نتایج آن با روش رادیوفرکوئنسی (RFA) همراه می شود. با اینحال این یک روش موقتی برای کاهش درد است و ولی هر بار که به آن نیاز داشته باشید می توانید تزریق را تکرار کنید.

کاربردها:

پزشکان از تزریق در اطراف اعصاب محیطی (Peripheral Nerve Blocks) برای درمان درد عصبی (نوروپاتی) اندامها بعد از شیمی درمانی یا دردهای نوروپاتیک دیابت؛ دردهای انتشاری، دردهای مزمن موضعی (CRPS) و میگرن های مقاوم استفاده می کنند.

کنترل-درد-با-تزریق-در-اطراف-اعصاب-محیطی

کنترل درد بدون جراحی برای چه کسانی مفید است؟

به گفته دکتر اسدی، معمولا افرادی کاندید درمان دردهای نوروپاتیک با روشهای غیرجراحی هستند که یکی از شرایط زیر را دارند:

1- بیمارانی که در اثر سکته مغزی یا آسیب نخاعی درد مرکزی مقاومی دارند.
2- افرادی که درد نوروپاتیک محیطی مانند نوروپاتی دیابتی یا شیمی درمانی دارند.
3- کسانی که در اثر فتق دیسک خفیف یا فاست آرتروپاتی دچار دردهای مکانیکی مزمن کمر هستند.
4- بیمارانی که دچار درد مقاوم بعد از جراحی شده اند یا درد همراه اضطراب یا اختلالات روانی دارند.

کسانی هم که تمایل ندارند جراحی کنند ولی می خواهند درد آنها برطرف شود، می توانند از روشهای کنترل درد بدون جراحی در زاهدان برخوردار شوند.

برای درمان درد کمر و گردن بدون جراحی در زاهدان شما هم می توانید از تخصص دکتر جمال الدین اسدی، فوق تخصص مغز و اعصاب و تنها فلوشیپ جراحی ستون فقرات در جنوب شرق کشور،  بهره مند شوید. برای رزرو نوبت با شماره 05433446436 تماس بگیرید.

جمع‌بندی نهایی

برای کنترل درد در کسانی که دچار سکته، آسیب عصبی، فتق دیسک گردن یا کمر، … شده اند اما نمی خواهند یا نمی توانند عمل جراحی انجام دهند، روشهای غیرجراحی مختلفی وجود دارد. رایجترین این روشها شامل درمان با داروهای جدید، نوروفیدبک تراپی، نورومدولاسیون و تزریق های هدایت شده است.

روشهای تزریقی جدیدترین، موثرترین و سریعترین روشهای کنترل درد بدون جراحی هستند که در زاهدان توسط دکتر اسدی می توانید آنها را انجام دهید. این روشها با بلاک عصبی و مسدود کردن مسیر انتقال درد و یا با خواص ضدالتهابی خود دردهای نوروپاتیک کمری، گردنی یا مغز را در بیماران بهبود می بخشند.

سوالات پر تکرار

پاسخ دکتر اسدی به سوالات متداول درباره روشهای غیرجراحی کنترل درد را می توانید در این بخش بخوانید:

آیا روشهای بدون جراحی کنترل درد، جایگزین روشهای جراحی هستند؟

خیر. این روشها جایگزین جراحی نیستند بلکه مکمل درمانهای اصلی هستند و یا نیاز به جراحی را عقب می اندازند و اثر آنها موقتی است. هر چند که می توانند در برخی موارد بیمار را از عمل جراحی بی نیاز کنند.

روشهای تزریقی برای کاهش دردهای مزمن چه عوارضی دارند؟

بسته به نوع روش تزریق ممکن است فرد دچار عوارض احتمالی مثل عفونت یا سردرد و در موارد بسیار نادری دچار هماتوم یا آسیبهای عصبی شود. با مراجعه به بهترین جراح مغز و اعصاب در زاهدان می توانید خطر عوارضی مثل آسیبهای عصبی ناشی از تزریق را بسیار کاهش دهید.

کدام روش برای درمان دردهای مزمن بهتر است؟

انتخاب روش درمان به نتایج ارزیابی بالینی پزشک، منشأ درد، هدف درمان و سلامت عمومی بیماری بستگی دارد. پزشک با در نظر گرفتن این موارد بهترین روش را برای شما انتخاب می کند.

چه روشهایی سریعتر درد را از بین می برند؟

از بین روشهای گفته شده، تزریق اپیدورال و بلوک عصبی سریعتر از روشهای دیگر تاثیرگذار هستند و درد بیمار را زودتر کاهش می دهند. درمانهای دارویی به خصوص وریدی هم سریع عمل می کنند.

اگر شما هم سوالی درباره درمان درد بدون جراحی دارید، در بخش نظرات این مقاله خوشحال می شویم آنها را از کلینیک ما بپرسید.

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
جدیدترین مطالب
خدمات ما
اطلاعات تماس
تلفن مطب

054-3344-6436

آدرس مطب

زاهدان، خیابان مدرس، جنب مرکز طب تصویری، ساختمان ایران، طبقه همکف

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *